Du er her

Kreativ Pause

Kreativ Pause var et initiativ fra Team Olivia under pandemien, som gik ud på at "Tage en kreativ pause og få mulighed for at vise dit værk frem".

Pandemien havde stor indflydelse på vores liv og samfundet som helhed. Under pandemien ledte vi alle efter måder at få det bedre på, og en vej, der er indlysende for næsten alle, er fysisk aktivitet. Kreativitet er derimod ikke lige så indlysende for offentligheden, selvom det ifølge forskning også får os til at få det bedre psykisk. I 2020 og 2021 gennemførte vi derfor initiativet Kreativ Pause, og det viste sig, at 93 procent havde det bedre efter at have deltaget.

Hvordan gik det med deltagelsen?

Alle interesserede fik mulighed for at deltage i vores satsning og skabe et værk ud fra temaet Håbefuldhed. Deltageren måtte selv vælge udtryksform, og det var kun fantasien, der satte grænser. Det kunne fx være at male, skrive, fotografere, væve eller snedkerere. Deltageren fotograferede eller filmede sit værk og uploadede det her på sitet.

Juryens udvalg

Samtlige værker blev bedømt af en anerkendt skandinavisk jury; Mårten Castenfors, chef for Liljevalchs konsthall og juryformand for Kreativ Paus, kunstnerne Ernst Billgren, Bea Szenfeld, Unni Askeland og kreatøren Lise Vandborg. Kriterierne, som juryen tog udgangspunkt i, var det, der var kunstnerisk interessant, særpræget og spændende. Juryen udvalgte 50 favoritter, som blev fremhævet på forskellige digitale platforme. De udvalgte gik også videre til at blive udstillet på Liljevalchs konsthall.

Dette er en satsning, som forhåbentlig har inspireret til kreativitet og øget velvære i en tid, hvor vi har mest brug for det.